Katlar arası ses yalıtımı, ortam seslerinin ve darbe seslerinin iki kat arasında geçişini önlemeyi ve yaşanılan mekandaki topuk sesini kesmeyi hedefler. Bunun için şap altında ya da döşeme altında bir ses yalıtım malzemesi kullanmak gerekir. Bu tip malzemelerin aynı anda hem darbe hem de ortam sesi yalıtımı yapması arzu edilir.Sadece ortam seslerini yalıtmak isteniyorsa taş yünü gibi lifli, açık hücreli ürünler, hem darbe seslerini hem de ortam seslerini yalıtmak isteniyorsa yoğunlaştırılmış kauçuk ya da mantar bazlı ürünler kullanılır.
Katlar arası ses yalıtımında malzemenin yoğunluğu, hücresel yapısı ve fiziksel dayanımı son derece önemli faktörlerdir.
Ses Yalıtım Malzemesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?
1. Yoğunluk: Bir ürünün yoğunluğu arttıkça hem ortam hem de darbe sesi yalıtım gücü de artar. Düşük yoğunluklu malzemeler (110 – 130 kg/m3’den küçük) yeterli ses yalıtımı yapamazlar. Ancak çok yüksek yoğunluklu malzemeler yapının statik yükünü artırarak başka sorunların ortaya çıkmasına yol açabilirler.
2. Sertlik: Sert malzemeler yüksek yoğunluğa sahip olsalar dahi darbe seslerini yalıtamazlar (Örn. beton). Esnek malzemelerin darbe emme yeteneği daha yüksektir.
3. Hücresel Yapı: Malzemenin açık hücrelere sahip olması (lifli ya da serbest granüllü yapı) ortam sesi yalıtımı performansını artırırken, kapalı hücrelere sahip olması (mantar gibi bal beteği yapısı) titreşimleri sönümlemesini sağlayarak darbe sesleri yalıtımında etkinliğini yükseltir. Silentcork hem açık hem kapalı hücrelere sahip tek ses yalıtım ürünüdür.
4. Fiziksel Dayanım: Özellikle zeminde kullanılan ürünler sürekli olarak yüke ve darbeye maruz kalırlar. Zaman içinde meydana gelen çökme malzemenin orijinal yapısının bozulmasına ve ses yalıtım özelliğinin yitmesine yol açar.
5. Nem ve Küfe Dayanım: Lifli ya da sentetik malzemelerin neredeyse tamamı neme ve küfe karşı dayanıksızdır. Nem, küf ve bazen de bakteri oluşumları zamanla malzemenin yapısını bozar; yalıtım gücünün yitmesine yol açmakla kalmaz insan sağlığı için de tehlike oluşturur.
6. Yangın Güvenliği: Özellikle döşeme altında kullanılan ürünler yangına karşı dayanıklı olmalıdır. Yangınlarda yaralanma ve ölümlerin pek çoğu zehirlenmeden kaynaklanmaktadır. Yalıtımda çabuk alevlenen ve yandığında zehirli gaz çıkaran sentetik ürünler tercih edilmemelidir.
7. Böceklenme: Tıpkı bakteriler gibi böcekler de ilaçlama ile ulaşılamayan yumuşak yapı elemanlarına kolayca yerleşirler. Bu durum hem yalıtımın başarısız olmasına hem de sağlıksız bir mekanın ortaya çıkmasına yol açar.
Ses Yalıtım Hizmeti ve Malzeme Satışı Yapılan Bölgeler
Akustik ses yalıtım sistemleri olarak firmamız ses yalıtımı hizmeti akustik izolasyon akustik panel hizmeti ürün satışı uygulama ve proje hizmeti vermektedir.Toplantı odaları ofis seminer ve sinema salonları, konferans salonları , stüdyolar, bateri müzik okulları, yüzme salonları, yemek cafe bar, restoran, spor salonu, kayıt odaları, tv stüdyoları, otel odaları, radyo odası,piyano odası, akustik kabin, sessiz oda, mekanik odalar ses yalıtımı ve akustik düzenleme hizmeti ayrıca toptan perakende ürün satışı yapılmaktadır.
İstanbul (Avrupa) - İstanbul (Anadolu) - Adana - Adıyaman - Afyon - Ağrı - Ankara - Amasya - Antalya - Artvin - Aydın - Balıkesir - Bartın- Bilecik - Bitlis - Bolu - Burdur - Bursa - Çanakkale - Çorum - Denizli - Düzce - Edirne - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Eskişehir - Gümüşhane - Gaziantep - Giresun - Hatay - Iğdır - Isparta - İzmir- Kahramanmaraş - Karabük - Kayseri - Kastamonu - Kocaeli - Konya - Malatya - Manisa - Mersin - Muğla - Ordu - Rize - Sakarya - Samsun - Şanlıurfa - Sinop - Sivas - Tekirdağ - Trabzon - Uşak - Yalova - Yozgat
Almanya - Amerika - Arjantin - Avustralya - Avusturya - Azerbaycan - Baku - Belçika - Bulgaristan - Brezilya - Çin - Fransa - Gürcistan - Hindistan - Hollanda - Kıbrıs - İspanya - İsviçre - İrlanda - İngiltere - İran - İtalya - Mısır - Lefkoşa - Rusya - Romanya - Türkmenistan - Yunanistan