Ses esnek bir ortamda mekanik titreşimler halinde yayılan dalgalardır. Sesin yayılabilmesi için ortamın katı, sıvı veya gaz olması gerekir. Ses ancak madde ortamında yayılabilir. Elektromanyetik dalgalar gibi boşlukta yayılamazlar. Madde ortamında atom veya moleküllerin boyuna titreşimleri, küresel olarak yayılınca ses meydana gelir.
Sesin havada yayılması
Bir ses kaynağının titreşimleri hava moleküllerine çarpınca, molekülleri titreştirir. Bu titreşimler de yanlarındaki hava moleküllerini titreştirerek, ses dalgaları yayılır. Ses iletilirken, hava moleküllerinin kendisi gitmez, titreşimi iletmiş olur. Elektrik telleri ve elektromanyetik dalgalarla haberleşmede iletilen şey asıl ses değil, ses kaynağının titreşimine benzeyen elektromanyetik titreşimlerdir. Bu sebeple yayın cihazlarının hoparlörlerinden yayılan ses, esas ses kaynağından yayılan ses olmayıp, titreşimleri bu sese benzeyen başka bir sestir. Sesin bir ortamda yayılma hızı, ortamın sabit hacimdeki ve sabit basınçtaki öz ısılarına, sıcaklığına ve yoğunluğuna bağlıdır.
Ses kaynakları
Gerilmiş teller, metal levhalar veya deri, insan boğazında olduğu gibi etten ses telleri ve kararlı dalga meydana getirebilecek şekilde oyulmuş hava boruları ses kaynaklarıdır. Bu kaynaklar titreştiğinde etraflarında bulunan hava moleküllerini de titreştirirler. Gerilmiş deri, mesela davulun verdiği seste büyük frekanslı sesler ana sesin harmonikleri değildir.
Ses dalgaları da kırılma, yansıma ve girişim özelliklerini gösterirler. Kırılma olayı ortam değişikliğiyle olur. Havanın sıcaklık, yoğunluk durumuna göre sesin yayılma hızı değişir. Soğuk havada ses hızı azalır. Ses sıcak havadan soğuk havaya geçerken yayılma doğrultusunu değiştirir. Yayılan ses dalgaları duvar, kayalık gibi sert düz yüzeylere çarpınca doğrultularını değiştirirler. Bu olay yansımadır. Yansıma olayında sesin özellikleri değişmez. Yansımış dalgalar tekrar geriye dönerse ikinci bir ses meydana gelir. Bu sese yankı denir. yankı ilk sesten yaklaşık 0,1 sn’den daha az bir zamanda gelirse kulak bu sesi, ikinci sesin devamı gibi işitir, buna çınlama denir. İlk ses ile yankı arasındaki zaman farkından yansıtıcı engelin uzaklığı hesap edilebilir. Gemicilikte deniz derinlikleri bu yolla ölçülmektedir. Yarasalar da etraflarındaki engelleri ses dalgaları ile fark ederler.
Yansıtıcı yüzeylerde aynı zamanda yutulma da olur. Yutulma veya yansıma maksada göre yüzeyin yapısındaki değişiklikle ayarlanabilir. Camilerde, konferans salonlarında bu işle ilgili hesaplamalar yapılır. Mantar kumaş gibi gözenekli yüzeylerde yutulma fazla olmaktadır.
Ses dalgaları girişimle birbirini kuvvetlendirip, zayıflatabilirler. Girişim yapan dalgalar arasındaki yol farkının, dalga boyunun yarısına eşit olması şartını sağlayan yerlerde yok edici girişim olur, böyle yerlerde ses işitilmez.
Ses Yalıtım Hizmeti ve Malzeme Satışı Yapılan Bölgeler
Akustik ses yalıtım sistemleri olarak firmamız ses yalıtımı hizmeti akustik izolasyon akustik panel hizmeti ürün satışı uygulama ve proje hizmeti vermektedir.Toplantı odaları ofis seminer ve sinema salonları, konferans salonları , stüdyolar, bateri müzik okulları, yüzme salonları, yemek cafe bar, restoran, spor salonu, kayıt odaları, tv stüdyoları, otel odaları, radyo odası,piyano odası, akustik kabin, sessiz oda, mekanik odalar ses yalıtımı ve akustik düzenleme hizmeti ayrıca toptan perakende ürün satışı yapılmaktadır.
İstanbul (Avrupa) - İstanbul (Anadolu) - Adana - Adıyaman - Afyon - Ağrı - Ankara - Amasya - Antalya - Artvin - Aydın - Balıkesir - Bartın- Bilecik - Bitlis - Bolu - Burdur - Bursa - Çanakkale - Çorum - Denizli - Düzce - Edirne - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Eskişehir - Gümüşhane - Gaziantep - Giresun - Hatay - Iğdır - Isparta - İzmir- Kahramanmaraş - Karabük - Kayseri - Kastamonu - Kocaeli - Konya - Malatya - Manisa - Mersin - Muğla - Ordu - Rize - Sakarya - Samsun - Şanlıurfa - Sinop - Sivas - Tekirdağ - Trabzon - Uşak - Yalova - Yozgat
Almanya - Amerika - Arjantin - Avustralya - Avusturya - Azerbaycan - Baku - Belçika - Bulgaristan - Brezilya - Çin - Fransa - Gürcistan - Hindistan - Hollanda - Kıbrıs - İspanya - İsviçre - İrlanda - İngiltere - İran - İtalya - Mısır - Lefkoşa - Rusya - Romanya - Türkmenistan - Yunanistan